Contact
Nieuw Kantoor Curadomus : “Denk Station”

(voor verhuurbeleid, zie onderaan deze Webpagina)

 

cd05.jpg

Eind jaren ’90 werd het voor het laatst als (Q8) Tankstation gebruikt. In 2002 is het tot Rijksmonument verklaard. In 2008 is het verplaatst naar de andere zijde van de weg, nu Vughterweg, omdat het nieuwe spoor er aangelegd werd.

 

Daarbij is het Tankstation geheel origineel gerenoveerd. Hierbij zijn de oude boven-woning ruimten omgezet in een vergaderruimte, een keuken en twee werkkamers.

 

Het gebouw is in 1933 gebouwd door Architect Meijlink, volgens de (eenvoudige) stijl van “Het Nieuwe Bouwen”.

Voor Curadomus is het gebouw meer dan een kantoor alleen. Na de verplaatsing in 2008 werd het Tankstation omgedoopt in “Denk Station”, door onszelf inmiddels als de afkorting “DS” aangeduid.

 

DS liggend B compr 2.jpg

 

ds07.jpg

 

Het gebouw heeft een Energie A-label.

 

Het is een klein gebouw, en een klein kantoor.

 

Vergaderkamer, en twee werkkamers, en een daartussen gelegen jaren ’30 keuken, ook als kleine kantine in gebruik.

 

Curadomus zal nooit een groot “hoofdkantoor” hebben, met vele medewerkers. Naast het team (met nu al eigen werkplekken elders, in hun eigen bedrijven) zullen er bij groei niet meer dan een beperkt aantal mensen bij aangetrokken worden, bij voorkeur zzp’rs, die de kwalititeitscertificaties doen van de vestigingen, naar Zorg en Vastgoed.

 

En er zal iemand voor de Inkoop zijn voor de zaken, die beter gezamenlijk kunnen worden ingekocht. De vestigingen “draaien” met een meewerkend hoofdverpleegkundige immers zichzelf.

 

Daar is geen ander management voor nodig of gewenst.

ds03.jpg

 

De naam het “Denk Station” is destijds bedacht, omdat het gebouw ook bedoeld is voor een kleine innovatieve organisatie als Curadomus is.

 

ds04.jpg

Onzichtbaar is de uitstekende ICT infrastructuur, met overal bedraad netwerk en WIFI beschikbaar. De vergader-ruimte beschikt standaard ook over die faciliteiten, aangevuld met mogelijkheden voor “video-conferencing” en presenteren om ook zonder te reizen elkaar te kunnen ontmoeten.

 

Vergaderen is niet meer nodig, wij ontmoeten en vertellen onze verhalen, en verbeteren de zorg voor de klant. Gezien de ligging “midden” tussen Vught en ’s-Hertogenbosch, helemaal alleen, is het gebouw goed beveiligd, en verlicht in de nachturen. Curadomus werkt als een “virtuele organisatie”, de kernfunctie (met de “cultuurdragers”) zal altijd klein zijn. Met straks een aantal teamleden meer, zal er geroosterd kunnen worden tussen “thuis” werken en/of in wisselende samenstellingen samen op “kantoor” werken. Zo ontmoeten we elkaar ook regelmatig “in real live” (irl).

 

Een (te) klein kantoor heeft nog een andere meer visionaire achtergrond. 

 

Als er een belangrijke beslissing moet worden genomen, of een belangrijk nieuw project of vestigingen moeten worden ingericht, en íedereen moet komen, dan is het gebouw eigenlijk te klein.

 

En toch is iedereen er en het te volle gebouw drukt dan ook de situatie uit : dit is extra belangrijk, je ziet, voelt en ruikt dat.

 

Plots blijven ook ’s nachts lichten branden.

 

In de kelderlounge kan iemand tussendoor een hazeslaapje doen.

ds06.jpg

 

Meer over Het Nieuwe Bouwen : hier

 

Verhuurbeleid : vergaderen en brainstormen

 

Gezien én het unieke van dit “Denk Station” én de lokale bekendheid ervan krijgt Curadomus vele aanvragen om er te mogen vergaderen, of brainstormen in de vergaderzaal.

 

Dat is mogelijk voor Bossche organisaties, omdat het monument het “Denk Station” niet alleen typisch Bosch is, maar ook nog eens eigendom van de gemeente

’s-Hertogenbosch.

 

Aan vergaderen, brainstormen zijn geen directe kosten verbonden. Maar er moet, in allerlei materiaal, nog veel in het Denk Station gebeuren. Curadomus vraagt aan degenen, die willen vergaderen of brainstormen een bijdrage in natura die meestal gewoon samenhangt met wat dat vergaderende bedrijf doet. Zo is er een verbetering en toevoeging van het groen in het gebouw geschonken, en het voorzien van het “DS” van goed ingelijst oud foto-materiaal van het DS.

 

Daarop aansluitend kunnen Bossche organisaties, die er vergaderen of vergaderden, of gewoon betrokken organisaties, lid worden van “Vrienden van het DenkStation”. Dit monument uit 1993 verdient een goed behoud, maar ook een goed uitstraling die ook aansluit bij die monumentenstatus.

 

Wilt u Vriend van het Denk Station worden? Meldt U dan hier met een toelichting aan, en vermeld of U ook in het straks openbare register van “Vrienden van het DenkStation” wilt staan. Dat verschijnt over enige tijd ook hier. Voor aanmelden klik hier.

 

 

 

© Curadomus / 21 mei 2012

 

hh